INSTANTNÍ VÁNOCE

Zjistili jste, že jsou Vánoce přesně za týden a nemáte připraveno vůbec nic, stejně jako my? Zkusíme vám poradit několik jednoduchých tipů na záchranu vánoční atmosféry.

Dárky už máte doma, ale nemáte je do čeho zabalit? V obchodech je mnoho lidí a nechce se vám stát fronta kvůli roli papíru, který je potištěný americkým Santa Clausem, sobem, všemožnými skřítky, ale nic z toho se nepřibližuje českým Vánocům? Zkuste něco netradičního v duchu jednoduchosti.

Tipy Studia TŘI …

Řešením můžou být staré noviny nebo elegantnější varianta notový papír v kombinaci s mašličkou z lýka. Dárek můžete dozdobit větvičkou jmelí nebo smrku.


zdroj: www.allaboutwomen.in

Další variantou může být hnědý pečící papír, který doma jistě každý má. Mašličku volte spíše jednobarevnou. Ozdobou může být například vystříhnutá vločka z papíru.

zdroj : www.wearelittles.com

Dárky už jsou zabalené! Další proprietou, která k Vánocům neodmyslitelně patří je ozdobený vánoční strom. Zkuste se inspirovat naším tipem na tzv. home-made stromek.
Pro knihomily máme variantu, při které využijí své oblíbené knížky. Stačí je poskládat do správného tvaru a stromek je na světě.
Další možností je oprášení štaflí, které máte pod postelí a následně nazdobit.


                          zdroj: www.tadyjemoje.cz                                             zdroj: www.living.iprima.cz


Pokud nemáte doma štafle ani dostatek knih, stačí při nedělní procházce posbírat tři stejně dlouhé klacky. Pak už stačí svázat je do trojnožky, postavit na vhodné místo a namotat světýlka. 


zdroj: www.tadyjemoje.cz

I ozdoby si můžete vyrobit sami. Vyzkoušejte papírové skládačky origami. Jednoduché návody na tvary hvězdiček, stromečků nebo dalších vánočních motivů najdete na internetu.


zdroj: www.biano.cz

Možná jednodušší cesta jsou ozdoby z perníkového těsta, které ozdobte jednoduše bílkovou polevou.



„I těsto se dá koupit :-)“




12/2017
autor, Pepa a Nela
korektor, Jana B

Komentáře

Oblíbené příspěvky